Fodboldrejser til England

At se fodbold i England er en unik oplevelse, som kun få andre lande kan konkurrere med. På de engelske stadions er stemningen næsten altid i top, uanset hvilken fodboldklub du holder med. Der findes mange legendariske fodbold stadions i England – lige fra de gamle og historiske Old Trafford og Anfield, til de nye topmoderne arenaer såsom Emirates Stadium og City of Manchester Stadium.

Her under er en oversigt, over de engelske klubber som danskere er vilde med. Du kan gå ind på guiden til den klub du vil til England og se – derinde finder du alt det nødvendige information der skal til, for at planlægge den perfekte fodboldrejse. Der bliver beskrevet hvordan du selv kan købe billetterne til kampen(e) direkte fra klubbens eget billetkontor, samt hvilke hoteller der er oplagte at bo på i forbindelse med din fodboldrejse.

Manchester United er en af Englands største klubber igennem tiderne. De spiller deres hjemmekampe på det legendariske Old Trafford, hvor de har spillet siden 1910. I dag består deres hold af spillere som van Persie, Rooney, Ryan Giggs og flere dygtige fodboldspillere der alle kæmper for at vinde flere trofæer til Manchester Uniteds imponerende trofæskab.

Fodboldrejser til Manchester United guide
Liverpool er en af de klubber i verden med den største fanskare. De er elsket af mange, og de har formået at opbygge en unik klubkultur, der bygger på fællesskab og kærlighed til fodbolden. Igennem tiderne har klubben bestået af nogle af verdens bedste fodboldspillere, og i dag er deres hold også spækket med stjerner - oplev spillere som Gerrard, Suarez og Daniel Agger, når klubben tørner ud på Anfield.

Fodboldrejser til Liverpool guide
Arsenal, eller The Gunners som de også bliver kaldt, er en af Englands største klubber igennem tiderne. Klubben med base i London har vundet det engelske mesterskab 13 gange og den engelske FA-cup 10 gange. I dag har de hjemmebane på Emirates Stadium, hvor den store klub byder op på spændende fodbold og et hold spækket med internationale profiler såsom Carzola, Giroud og Lukas Podolski.

Fodboldrejser til Arsenal guide
Chelsea, der i løbet af de sidste 10 år har vundet stort set alt hvad der er at vinde, hører til i London, hvor de spiller deres hjemmebane kampe på det historiske stadion Stamford Bridge. The Blues, som de blandt andet bliver kaldt, betaler lønninger til nogle af de bedste spillere i England, såsom Frank Lampard, John Terry, Fernando Torres og Hazard.

Fodboldrejser til Chelsea guide
Tottenham hører, ligesom blandt andet Arsenal og Chelsea, hjemme i den smukke storby London. Klubben, der er ærkerivaler med Arsenal, har en stor historie, hvor deres North London derby's mod Arsenal udgør en stor del. I dag har klubben blandt andet verdensstjernen Gareth Bale på holdet, samt flere spænde spillere såsom Roberto Soldado og Lewis Holtby. Oplev klubben på White Hart Lane.

Fodboldrejser til Tottenham guide
Aston Villa hører til i Birmingham området, hvor deres stadion Villa Park er beliggende. Her spiller de to danskere Jonas Okore og Nicklas Helenius, som begge blev købt fra Superliga klubber i sommeren 2013. En fodboldrejse til Aston Villa er helt klart en oplevelse værd, især nu hvor holdet består af 2 danskere samt spillere som Benteke, Bent og Agbonlahor.

Fodboldrejser til Aston Villa guide
Blackburn, den tidligere engelske storklub der blandt andet har vundet den engelske premier league, har en rig historie. De seneste par år har deres præstationer i den engelske liga været svingende, men traditionen og historien bag klubben bliver ikke dårligere af den grund. Ewood Park, hvor Blackburn spiller deres hjemmebane kampe, er en sand oplevelse at besøge.

Fodboldrejser til Blackburn guide
Manchester City har for alvor fået deres nationale og internationale gennembrud i løbet af de sidste par år, efter en rigmand valgte at investere penge i klubben. De investerede penge blev brugt godt, for det resulterede i et engelsk mesterskab for første gang i over 40 år. Med hjemmebane på City of Manchester Stadium er der gode muligheder for en spændende fodboldrejse til Manchester.

Fodboldrejser til Manchester City guide
Swansea er en fodboldrejse værdig, efter at den danske legende Michael Laudrup overtog styringen af holdet op til 2012/2013 sæsonen. Der er sket meget i den walisiske fodboldklub de seneste par år, efter at klubben er rykket op i Premier League for første gang i klubbens historie. De vandt i 2012-2013 sæsonen Football League Cup, som var klubbens første store triumf i løbet af klubbens godt 21 årige historie.

Fodboldrejser til Swansea guide
Leeds, den gamle engelske storklub der længe har været ærkerivaler med Manchester United, ligger på nuværende tidspunkt og spiller i The Championship. Det er dog stadig en fodboldrejse værd, at tage til England og se den historiske fodboldklub, der stadig fylder stadions ud når de spiller mod de andre engelske hold i The Championship. Oplev Elland Road i virkeligheden, når Leeds spiller på hjemmebane.

Fodboldrejser til Leeds guide
West Ham United er en af de klubber i England, der har den største fanskare internationalt. Deres loyale fans har støttet klubben i medgang og modgang. West Ham United er altid en oplevelse at se, især på deres unikke hjemmebane Upton Park, der skaber den perfekte atmosfære til en fodboldkamp.

Fodboldrejser til West Ham guide
Newcastle United har mange danske fans, hvilket skyldes klubbens imponerende spillestil og store historie. Tag til Newcastle upon Tyne og oplev den store fodboldklub, med de mange franske navne på lønningslisten.

Fodboldrejser til Newcastle

Fodboldrejser til England og hooligans.

Der er mange, der fejlagtigt tror, at det er farligt at tage på fodboldrejser til England. Denne frygt skyldes, at England i gamle dage har haft mange hooligans, som man kan se i film som Green Street Hooligans, osv. Dette er dog ikke tilfældet længere – der er nemlig stort set ingen hooligans tilbage i England længere, så du kan trygt tage på en fodboldrejse til England, uden at du skal være bange for uroligheder.

Du skal derfor IKKE være bange for at tage på en fodboldrejse til England. Der er nemlig intet at være bange for. Jeg har selv været på utallige fodboldrejser til blandt andet West Ham United, som der tidligere har været berygtet for at være den klub i England med de slemmeste hooligans, men jeg har aldrig oplevet problemer, uroligheder eller noget som helst slemt i forbindelse med de fodboldrejser, jeg har været på. Jeg har også været på fodboldrejser til Frankrig, Tyskland, Holland, Italien, Spanien og mange andre lande, uden at der har opstået nogle problemer.